Instalowałem NV newspage korzystając z AutoMod'a i niestety nie dodał się w ACP moduł konfigujracyjny tej modyfikacji. Postanowiłem podać tutaj opis jak sobie z tym poradzić.
1. Po instalacji, w ACP, przechodzimy do zakładki System i w Zarządzaniu modyfikacjami wybieramy Panel Administratora:
2. Wchodzimy w kategorię .MODy
3. Zobaczymy tutaj obecne moduły dotyczące zainstalowanych modyfikacji. Musimy teraz dodać kategorię modułu NV newspage:
4. Strzałką rozwijamy listę i wybieramy to co nas interesuje oraz klikamy Dodaj moduł:
5. Widzimy, że dodała nam się kategoria modułu NV newspage. Teraz jedynie trzeba ją odblokować (klikając Odblokuj):
6. Wchodzimy w nowo utworzoną kategorię modułu NV newspage i z rozwijanej listy wybieramy moduł konfiguracyjny modyfikacji :
7. i klikamy Dodaj moduł:
8. Powinniśmy zobaczyć taki oto komunikat:
9. Zgodnie z podpowiedzią powracamy do poprzedniej strony i dblokowujemy moduł:
10. Przechodzimy do zakładki .MODy i w niej powinniśmy już mieć możliwość dokonania konfiguracji naszej modyfikacji NV newspage:
11. Po dokonaniu wszystkich ustawień, odświeżeniu szablonów i wyczyszczeniu cache, przechodzimy na stronę główną forum, gdzie są już widoczne zmiany:
12. W przypadku braku ikonki: proponuje sprawdzić czy jest dostępna w odpowiedniej lokalizacji (root/styles/prosilver/theme/images/icon_news.gif) kilka razy wcisjąć kombinację Ctrl+F5
Mam nadzieję, że pomogłem podając szczegółowy opis dodania modułu dla tej modyfikacji.

Nowości