• Reklama

Jak dodać moduł konfigujracyjny modyfikacji

Poradniki związane z phpBB3. Przeczytasz tutaj jak korzystać, oraz załączać podstawowe funkcje forum, jak i te bardziej zaawansowane.

Moderator: Pomocnicy

Jak dodać moduł konfigujracyjny modyfikacji

Postprzez all4phone » 10 cze 2011, o 02:45

Instalowałem NV newspage korzystając z AutoMod'a i niestety nie dodał się w ACP moduł konfigujracyjny tej modyfikacji. Postanowiłem podać tutaj opis jak sobie z tym poradzić.

1. Po instalacji, w ACP, przechodzimy do zakładki System i w Zarządzaniu modyfikacjami wybieramy Panel Administratora:
1.png

2. Wchodzimy w kategorię .MODy
2.png

3. Zobaczymy tutaj obecne moduły dotyczące zainstalowanych modyfikacji. Musimy teraz dodać kategorię modułu NV newspage:
3.png

4. Strzałką rozwijamy listę i wybieramy to co nas interesuje oraz klikamy Dodaj moduł:
4.PNG

5. Widzimy, że dodała nam się kategoria modułu NV newspage. Teraz jedynie trzeba ją odblokować (klikając Odblokuj):
5.png

6. Wchodzimy w nowo utworzoną kategorię modułu NV newspage i z rozwijanej listy wybieramy moduł konfiguracyjny modyfikacji :
6.png

7. i klikamy Dodaj moduł:
7.PNG

8. Powinniśmy zobaczyć taki oto komunikat:
8.png

9. Zgodnie z podpowiedzią powracamy do poprzedniej strony i dblokowujemy moduł:
9.PNG

10. Przechodzimy do zakładki .MODy i w niej powinniśmy już mieć możliwość dokonania konfiguracji naszej modyfikacji NV newspage:
10.png

11. Po dokonaniu wszystkich ustawień, odświeżeniu szablonów i wyczyszczeniu cache, przechodzimy na stronę główną forum, gdzie są już widoczne zmiany:
11.png

12. W przypadku braku ikonki:
icon_news.png
proponuje sprawdzić czy jest dostępna w odpowiedniej lokalizacji (root/styles/prosilver/theme/images/icon_news.gif) kilka razy wcisjąć kombinację Ctrl+F5

Mam nadzieję, że pomogłem podając szczegółowy opis dodania modułu dla tej modyfikacji.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
all4phone Mężczyzna
Administrator
Administrator
Kasa: 18,541.00 BBPoints
Bank: 2,552.00 BBPoints
Pochwały: 218

Windows XP Firefox

Reklama