Szukam takiego BBCode na lato np jak mamy na zime spadający snieg na jesień liście na walentynki serca ///gdzies widzialem też spadające staniki...hehe
To ja szukam czegoś na lato i nie mam pojęcia co by mogło "spadać" myslalem moze nad umieszczeniem słońca w którymś górnym rogu forum no ale może ktoś mnie lepiej pokieruje a może coś takeigo już jest
@jarek26, trzeba myśleć pozytywnie . @tanner, Ty to tylko o jednym . Przygotowałem to tak na szybko, bo lato się już dawno zaczęło . Można używać i modernizować do woli. Jak ktoś ma lepszy pomysł lub ulepszy (poprawi) ten BBCode to proszę podać kod w następnych postach tego tematu. Jak się "urodzi" coś fajnego to dodamy do bazy BBCode .
BBCode na lato Po wysłaniu posta słonko w lewym górnym rogu forum.
Plik slonko.png należy umieścić w folderze: root/images/
(Dla poprawnego wyświetlania w IE użyłem: filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src=”images/png.png”, sizingMethod=”crop”); – ta linijka odpowiada za umieszczenie png jako tła w IE. Atrybut src wskazuje na źródło pliku, a atrybut sizingMethod na sposób wyświetlania. Jest ich trzy: * crop – przytnie obrazek do wymiaru elementu, * image – dopasuje wymiar elementu do wymiaru obrazu, * scale – dopasuje wymiar obrazu do wymiaru elementu.)
Na stronie phpbb.com jest modyfikacja Where's Waldo, która świetnie by się nadała do tego celu . Jest jeszcze w fazie rozwoju, ale widać że autor prężnie działa ostatnimi dniami, więc może niebawem zmieni status z Alfa na Beta lub RC i będzie można ją bezpiecznie testować - polecam.