• Reklama

Kilka brakujących modyfikacji znanych z Przema

drobne, aczkolwiek przydatne mody
Poszukiwane modyfikacje (opis działania), niedostępne na naszym forum.

Moderatorzy: Pomocnicy, Tłumacze

Kilka brakujących modyfikacji znanych z Przema

Postprzez spello » 25 maja 2011, o 14:12

Może żeby było przejrzyście wymienię w punktach to czego jeszcze nie udało mi się nigdzie znaleźć:

1. post, który nie jest przeczytany powinien być odpowiednio oznaczony - w przemie obok postu wyświetla się pogrubiony napis "Nieczytany post"
  2. mod statystyk
  3. otwarcie wszystkich nieprzeczytanych tematów za jednym razem - w przemie jako "Otwórz wszystkie w nowych oknach"
  4. "Dymki ze skrótem postów po najechaniu na temat" - udało mi się znaleźć coś z taką funkcjonalnością, jednak mnie nie zadowala, bo jest o wiele uboższe -> przetlumaczone-modyfikacje-f29/topic-text-in-mouse-over-t454.html przetlumaczone-modyfikacje-f29/topic-preview-t1346.html
  5. zastanawia mnie również kwestia automatycznego przekierowania do nieprzeczytanego posta w temacie - w phpBB3 trzeba nacisnąć przy wyświetlaniu tematu na górze na „pierwszy nieprzeczytany post” lub klikać na kwadraciki; a czy nie da się, tak jak w przemie - "Tytuł tematu linkiem do ostatniego nieczytanego postu"?
  6. kolejny problem: linki zamieszczone na forum nie otwierają się w nowej karcie; to trzeba gdzieś zmienić w plikach (a href) tyle że nie za bardzo znam się jeszcze na ich lokalizacjach w phpBB3. może ktoś mógłby pomóc?
  7. czy jest jakaś zakładka z ostrzeżeniami do ogólnego wglądu dla każdego zarejestrowanego użytkownika?
  8. na spodzie str. głównej u przema wyświetlało się „To forum odwiedzono już XXXX razy” - jak to otrzymać? znalazłem jakiś mod http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1136625 tylko nie jestem pewien, czy to to
Oczywiście wszystkie z modyfikacji muszą być kompatybilne z najnowszą wersją phpBB3. Jeśli ktoś potrafi mi pomóc - dziękuję :)
spello Mężczyzna
Użytkownik
Użytkownik
Kasa: 192.00 BBPoints

Windows 7 Opera

Reklama

Re: Kilka brakujących modyfikacji znanych z Przema

Postprzez all4phone » 25 maja 2011, o 23:59

Ad.1 Chyba w standardzie obok nazwy tematu (po lewej) pokazuje się ikonka "Zobacz pierwszy nieprzeczytany post", która przenosi do owego posta.
View or mark unread posts
Modyfikacja ta dodaje pod każdym postem i prywatną wiadomością link do oznaczenia jako nieprzeczytane. Co prawda nie ma napisu "Nieczytany post", ale masz opcje samemu zaznaczyć posty w widoku wyszukiwania, które chcesz uznać za nieprzeczytane. Dodatkowo na stronie głównej zamienia "Zobacz nieprzeczytane posty" na "Brak nieprzeczytanych postów", gdy ich nie ma.

Ad.2
Activity stats mod - Modyfikacja dodaję listę aktywności z ostatnich 24 godzin (osoby, które odwiedziły forum; liczba postów, tematów, zarejestrowanych osób)
Advanced Forum Statistics - Mod daje nam możliwość podglądu wielu różnych statystyk.
NV usertopics - Modyfikacja wyświetla liczbę tematów użytkownika w Widoku profilu, Widoku tematu/PW i w Widoku użytkowników.
Post number in viewtopic - Numer posta w widoku tematu
Top Five - Statystyki
all4phone Mężczyzna
Administrator
Administrator
Kasa: 18,541.00 BBPoints
Bank: 2,552.00 BBPoints
Pochwały: 218

Windows XP Firefox

Postprzez Pico » 26 maja 2011, o 17:53

Nie chcę być nie miły, ale wystarczyło użyć Szukajki, to byś znalazł/a to czego potrzebujesz.
Ad.5 - znajdziesz tutaj na forum,
Ad.6 - szukaj moda na phpbb.com - jest w dziale download ma w tytule prime links
Ad.7 - nie ma takiej modyfikacji (tylko moderator i admin widzą treść ostrzeżenia, user widzi tylko ilość otrzymanych ostrzeżeń a treść ostrzeżenia tylko w pw jeżeli wysłano), gdzieś widziałem listę banów - można przerobić albo napisać własną
Ad.4 - innych niema. Napisałem dymki identyczne jak w przemo, ale gdzieś zapodziałem pliki i nie zanosi się na to, żebym w najbliższym czasie je znalazł a tym bardziej napisał od nowa. Może w dalekiej przyszłości.
Ad. 3 - zbędna funkcja, potrafi nieźle dać w kość.
Ad. 2 - polecam phpbb Statistics (szukaj na phpbb.com).
[ ModsTeam ]

Nie udzielam pomocy na PW.
Pico Mężczyzna
Moderator
Moderator
Kasa: 1,342.00 BBPoints
Bank: 0.00 BBPoints
Pochwały: 31

Windows 7 Firefox

Postprzez all4phone » 27 maja 2011, o 00:53

all4phone Mężczyzna
Administrator
Administrator
Kasa: 18,541.00 BBPoints
Bank: 2,552.00 BBPoints
Pochwały: 218

Windows XP Firefox

Postprzez spello » 27 maja 2011, o 14:02

Ad. 1
'View or mark unread posts' zainstaluję (razem z male-modyfikacje-f41/pokaz-ilosc-nieprzeczytanych-postow-t580.html ) ze względu na pokazanie ilości nieczytanych postów, jednak w dalszym ciągu nieprzeczytany post nie będzie się w jakikolwiek sposób wyróżniał spośród pozostałych

Ad. 2
skorzystam z baza-modyfikacji-f29/advanced-forum-statistics-t1577.html / http://www.phpbb.com/customise/db/mod/phpbb_statistics/

dodatkowo przetlumaczone-modyfikacje-f29/nv-who-was-here-t1382.html / przetlumaczone-modyfikacje-f29/activity-stats-mod-t800.html <- ale nie o takie statystyki pytałem

Ad. 3
potrzebuję takiej opcji, niezależnie od Twojej opinii :)

Ad. 4
Pico, jeśli coś ruszy się w tej kwestii, daj znać.

Ad. 5
masz na myśli to: male-modyfikacje-f41/pierwszy-nieprzeczytany-post-t1149.html ?

Ad. 6
dzięki :)

Ad. 7
szkoda, ale bez tego da się żyć

Ad. 8
nie otrzymałem odpowiedzi

Jeszcze takie drobne pytanie:
I. z którego moda szybkiej odpowiedzi/selektywnego cytowania korzysta to forum?
II. czy jest jakiś sprawdzony mod pod 3.0.8, który pozwala na ukrycie wyników ankiety i ich pokazanie np. dopiero po wygaśnięciu ankiety?
spello Mężczyzna
Użytkownik
Użytkownik

Windows 7 Opera

Postprzez eSPe » 7 cze 2011, o 23:15

spello napisał(a):post, który nie jest przeczytany powinien być odpowiednio oznaczony - w przemie obok postu wyświetla się pogrubiony napis "Nieczytany post"

Też tego usilnie poszukuję.
Ktoś coś wymyślił w tej kwestii?
spello napisał(a):zastanawia mnie również kwestia automatycznego przekierowania do nieprzeczytanego posta w temacie - w phpBB3 trzeba nacisnąć przy wyświetlaniu tematu na górze na „pierwszy nieprzeczytany post” lub klikać na kwadraciki; a czy nie da się, tak jak w przemie - "Tytuł tematu linkiem do ostatniego nieczytanego postu"?

Znalazłem 2 rozwiązania ale nie wiem które zadziała bo jeszcze nie sprawdzałem.
http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=42&t=14141
http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=42&t=14185
eSPe Mężczyzna
Użytkownik
Użytkownik
Kasa: 104.00 BBPoints

Windows XP Firefox

Postprzez spello » 22 kwi 2012, o 22:44

W przemie była możliwośc usunięcia informacji o tym, że post był edytowany. Da się zrobic coś takiego w phpbb3?

Przy okazji - chciałbym żeby w widoku profilu wyświetlało pełną datę urodzin, a w tematach tak jak obecnie - tylko ilość lat.

~ dodano 22 kwietnia 2012, o 22:47 ~

eSPe napisał(a):Też tego usilnie poszukuję.Ktoś coś wymyślił w tej kwestii?

każdy post pod tytułem ma zapis: "przez spello » mniej niż minutę temu"
Po lewej stronie jest karteczka - kolor pomarańczowy oznacza nieczytany post (+ opis tekstowy po najechaniu)
spello Mężczyzna
Użytkownik
Użytkownik

Windows 7 Opera

Postprzez Pico » 22 kwi 2012, o 23:05

spello napisał(a):W przemie była możliwośc usunięcia informacji o tym, że post był edytowany. Da się zrobic coś takiego w phpbb3?

Prime post revision ..tak to chyba leciało. Modyfikacja umożliwia przeglądanie edycji postu, ale w przypadku usunięciu wszystkich zmian usuwana jest informacja o edycji postu :)
[ ModsTeam ]

Nie udzielam pomocy na PW.
Pico Mężczyzna
Moderator
Moderator
Kasa: 1,342.00 BBPoints
Pochwały: 31

Windows 7 Chrome

Postprzez Schizo » 23 kwi 2012, o 20:17

Albo całkowicie można usunąć linię odpowiedzialną za wyświetlanie info o ostatniej edycji z plików stylu.
Chociaż ja u siebie planuję na nowym stylu użyć komentarzy warunkowych, aby komentarze widzieli moderatorzy i ja.
Zapraszam na moje Forum wielotematyczne -forum na poziomie, bez spamu, solidna ekipa prowadząca.
Forum komputerowe
Pozycjonowanie stron
Śmieszne filmiki
Forum reklamowe
Schizo Mężczyzna
Pomocnik
Pomocnik
Kasa: 1,004.00 BBPoints
Pochwały: 51

Windows 7 Firefox

Postprzez Sammael » 24 kwi 2012, o 13:33

I. z którego moda szybkiej odpowiedzi/selektywnego cytowania korzysta to forum?

Full quick reply editor

II. czy jest jakiś sprawdzony mod pod 3.0.8, który pozwala na ukrycie wyników ankiety i ich pokazanie np. dopiero po wygaśnięciu ankiety?

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=583577

Ale już nie rozwijana.
Sammael Mężczyzna
Użytkownik
Użytkownik
Kasa: 113.00 BBPoints
Bank: 336.00 BBPoints
Pochwały: 6

Windows XP Firefox