Ewa napisał(a):Bardzo dziękuję za ten kod! Mam pytanie, czy jest możliwe, aby z danych kodów mogli korzystać tylko moderatorzy i admini? I aby było widoczne, który admin/moderator wystawił dany komunikat?
No właśnie mam to samo pytanko.
Może ktoś rozwiązał ten problem.
Bo nawet jak user nie zna BBCode żeby wstawić ramkę to i tak może go uzyskać. Wystarczy że weźmie cytuj posta Modera z taką ramką i w cytacie widzi co wpisać i weź potem ścigaj delikwenta czy gdzieś sobie nie powstawiał.
Na Przemo wstawia się ramki na zasadzie cenzora i np jak wpiszesz "_poprtemat" wyświetla się ramka z odpowiednią uwago o zmianie tematu wątku. Takiego posta jak weźmiesz zacytujesz to w cytacie nic poza treścią ramki nie zacytujesz.
Tutaj pojechanie tego BBCodem naraża na udostępnienie innym dostępu do sposobu stosowania ramek moderatorskich wszystkim userom.
Przejrzałem wszystkie wątki na Waszym forum o ramkach moderacyjnych i wszystko działa tak samo.
Może dało by radę zrobić takiego moda który zamieniałby Cytowany BBCode z ramką po prostu w treść samej ramki albo po zacytowaniu BBCoda z ramką moderacyjną na określone zdanie (tak jak to można zrobić z cytowaniem obrazków -
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p7627385).
Jak myślicie?